Inzicht voor jou en voor de koper met de energiescan

Heeft jouw huis een laag energielabel?

Als je bezig bent met het kopen of verkopen van een huis, ben je er ongetwijfeld al mee in aanraking gekomen: het energielabel. Het energielabel vertelt ons hoe zuinig een huis is. Als je zelf in een wat ouder huis woont, kan het zijn dat je energielabel (nog) niet optimaal is. Het kan dan verstandig zijn om bij het aanbieden van je huis op de huizenmarkt ook direct een energiescan van je huis aan te leveren.

Wat is een energiescan?

Een energiescan is een uitgebreid en gedetailleerd rapport waarin je kunt bekijken hoe je huis nu is geïsoleerd en wat jij (of een potentiële koper) kan doen om je woning te verduurzamen. In het rapport worden de bevindingen uitgebreid toegelicht en krijg je een duidelijk kostenoverzicht wat je kan doen om de woning te verduurzamen. Zo weet jij straks direct wat het kost en wat jij (of een potentiële koper) kan doen om van energielabel D naar C te gaan.

Energiescan Huis

Geef meer waarde aan je woning

Een energiescan is een fantastisch instrument om meer waarde aan je woning te geven. Potentiële kopers krijgen door de scan direct inzichtelijk wat voor investering ze kunnen doen om het energielabel op te laten waarderen naar energielabel A. Voor kopers is deze investering in duurzaamheid mee te financieren in de hypotheek. Daarnaast kunnen de kopers gebruik maken van de ISDE subsidie (maximaal 30% van de investering) waardoor de investering vaak maar minimaal hoef te zijn voor de toekomstige bewoner.

Verkoop sneller

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat een huis met een beter energielabel sneller verkoopt dan een huis met een lager label. Door potentiële kopers direct inzicht te geven in de mogelijkheden voor het verduurzamen van het huis zorg je ervoor dat een lager label geen issue meer hoeft te zijn bij het kopen. Kopers zien namelijk direct alle opties die ze kunnen (laten) uitvoeren om tot een goed geïsoleerd huis te komen. Dan kopen ze een huis met energielabel D maar door direct te investeren wonen ze straks direct in een huis met energielabel A.

Wil jij je huis verduurzamen of een energiescan aanvragen? Dan kun je altijd contact opnemen met Eye4label. Bij Eye4label start het proces naar een duurzaam huis, je volgt vanzelf de stappen die leiden tot de juiste besparingen.

Zelf uitvoeren

Heb je geen haast met het verkopen van je huis? Dan kan het een afweging zijn om zelf nog energiebesparende maatregelen door te voeren aan je huis. Een huis met een beter label (A) kan tot 14,5% meer opbrengen dan een huis met een lager label. Aan de hand van de scan kun je zelf een afweging maken of de investering de moeite waard kan zijn. Wij adviseren je graag over de huidige markt en denken graag met je mee.

Heb je wel zelf de verbeteringen laten doorvoeren? Laat dan nadien een nieuw energielabel opstellen om je nieuwe label vast te stellen.

Meer weten of een energiescan handig is voor jou?

Neem contact met ons op

Wij kijken graag samen met jou naar de beste mogelijkheden voor de verkoop van je huis.

Neem contact met mij op:

Stuurman en Stuurman Makelaars en Taxateurs
Hoogstraat 19 C
1541 KW Koog aan de Zaan

Back to top