Snelle taxatie van je nieuwe woning

Je ideale woning gevonden? Dan wil je dat het hele proces voortvarend doorgaat. Als erkend taxateur kunnen wij snel een taxatie van je toekomstige huis uitvoeren. Wat ons betreft, spreekt het voor zich dat ons taxatierapport voldoet aan de wettelijke eisen en door alle hypotheekverstrekkers wordt geaccepteerd.

Wil je snel een gedegen taxatierapport in huis? Maak een afspraak via: 075 - 62 94 600 of via het contactformulier.

Kosten taxatierapport

Een erkende taxatie inclusief taxatierapport kunnen wij op een snelle, heldere en zorgvuldige manier verzorgen. Neem contact met ons op voor ons scherpe tarief.

Hoe vraag je een taxatierapport aan?

Stap 1: de opdracht
Het opstellen van een taxatierapport begint altijd met een taxatieaanvraag. Een taxatie aanvragen kan eenvoudig via de telefoon, via het NWWI of via het contactformulier. Zodra wij de opdracht ontvangen plannen wij direct een afspraak met je in.
Stap 2: de opname
Op het afgesproken moment staat onze taxateur op de stoep bij het te taxeren object. Hij bekijkt de woning op alle punten die van belang zijn voor het rapport. Tijdens de ronde worden er enkele foto's gemaakt (deze zijn verplicht gesteld door het validatie-instituut). Indien nodig meten wij de woning na. Met deze gegevens stellen wij het rapport op.
Stap 3: het rapport
Wanneer het taxatierapport is gevalideerd door het validatie-instituut (NWWI) ontvang je automatisch een e-mail met een link naar het taxatierapport. Wanneer er een geldverstrekker of tussenpersoon is gekoppeld ontvangt hij of zij ook direct een kopie van het rapport.

Wanneer heb ik een taxatie nodig?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je een taxatierapport nodig kan hebben. Naast een gevalideerde taxatie voor het aankopen van een huis, wordt een taxatierapport ook vaak gebruikt bij het afsluiten van een tweede hypotheek (bijvoorbeeld voor een verbouwing). Een taxatierapport wordt ook vaak gebruik om de waarde te bepalen voor verkoop of om de boedelverdeling vast te stellen bij een scheiding of bij overlijden. Waar je ook een taxatierapport voor nodig hebt: met onze jarenlange ervaring kun je een taxatie met een gerust hart aan ons overlaten.

Wat is een gevalideerd taxatierapport?

Een gevalideerd taxatierapport geeft een overzicht van de waardebepaling van uw huis. Als je een hypotheek wilt afsluiten is een gevalideerd taxatierapport bijna altijd een vereiste. Het rapport wordt gecontroleerd (en daarmee gevalideerd) door één van de erkende validatie-instituten in Nederland (vaak het NWWI). Een extra controle zodat je er zeker van bent dat je taxatierapport voldoet aan alle specifieke kwaliteitseisen die aan een taxatierapport worden gesteld.

Meteen een afspraak maken voor een taxatie?

Schakel Stuurman & Stuurman in

Vrijblijvend afspreken? Mail of bel ons; dat mag ook 's avonds!

Meer informatie of direct een taxatie aanvragen? Vul het contactformulier in:

Stuurman en Stuurman Makelaars en Taxateurs
Hoogstraat 19 C
1541 KW Koog aan de Zaan

Back to top